Loppespray til hunde

Hamsterbur

hamsterbur
Se udvalg her (annonce)

Der er mange muligheder, når man søger efter et hamsterbur. Burene findes i mange forskellige størrelser, former og kulører. Man kan købe helt enkle et-etages bure til hamstre, som ikke koster meget, og som sagtens kan udstyres med legetøj såsom løbehjul og små tunneler. Burenes priser kan variere ved omkring 3 – 400 kroner.

Så finder der de lidt større og noget dyrere hamsterbure. Fx kan man få et fantastisk hamsterbur med to etager. På denne måde kan din hamster bevæge sig op og ned mellem etagerne, som om det var et lille hus. Man kan eksempelvis fylde bunden med sand og indrette tunneller mellem etagerne. I bunden kan man have løbehjul og foderskåle.

Aktivering

Det er generelt godt at sørge for aktivering til sine dyr. Det gælder også, når man har en hamster. Derfor kan det være godt at købe ekstraudstyr til sit hamsterbur. Et hjul, som hamsteren kan løbe rundt i, er meget populært. Det samme er tunneller. Mange af de sidstnævnte kan formes efter eget ønske. Blandt andre former for legetøj til dit hamsterbur kan nævnes bolde. De er også med til at holde din hamster aktiv, hvilket er med til at sikre dens sundhed. Uden bevægelse kan din hamster tage for meget på i vægt. I forhold til aktivering er det også godt at lade hamsterne komme udenfor. Det kræver selvfølgeligt, at man er meget opmærksom på, at de ikke slipper ud. Brug fx en løbegård med kort afstand mellem tremmerne. Man bør hele tiden overvåge sin hamster, når den er ude - for det er gode til at grave gange under jorden.

Hvilket bur skal man vælge?

Den bedste guide til valg af hamsterbur findes på Dyrenes beskyttelses hjemmeside. Foreningen har lavet pasningsvejledninger til de mest almindelige husdyr, herunder også hamsteren. Eksempelvis skriver de, at to dværghamstre bør have et bur på minimum 80 X 40 X 35 centimeter. Det lange mål er længden, dernæst bredde og til sidst en højde på min. 35 centimeter. Dette er dog absolut minimumstørrelse til to dværghamstre. De skriver direkte, at man med fordel kan bruge et stort hamsterbur. Det er jo også en fordel, at man får plads til en masse legetøj til gnaverne. De små hamsterbure gør det vanskeligere at indrette det ordentligt.

Det store areal til dyrene betyder, at man kan have flere, uden at de kommer i konflikt med hinanden, mens mindre arealer øger risikoen for konflikter. Her bør man dog læse om de forskellige hamsterarter. Fx er en guldhamster ikke nem at have sammen med andre artsfæller.

Vær opmærksom på tremmestørrelsen

Hvis du eksempelvis har en Roborovski dværghamster, er det vigtigt at sikre, at tremmestørrelsen er korrekt. Da dyret er meget lille, skal der ikke meget til, før den kan komme ud. En guldhamster er meget større, og her er problemet ikke så udtalt.

Bunden i buret

Det er godt at bruge træflis, spåner eller andet naturmateriale, som hamstrene kan boltre sig i. Fordelen er også åbenlys, når dit hamsterbur skal renses. Dyrene har en tendens til at rengøre sig det samme sted i buret, og med eksempelvis træflis er det nemt at udskifte bundmaterialet til noget nyt og friskt. Desuden bør der være minimum et skjulested på hamster.
Se udvalg her (annonce)